Data:
Pret: 300 Euro + 250 LEI

    BUDAPESTA  – CRACOVIA  

 Ziua 1  Dimineata devreme pornim din   Lugoj , Timisoara si Arad  spre Cracovia. Vom face un tur de oras panoramic in Budapesta: Citadela, Bastionul Pescarilor, Podurile peste Dunare, Insula Margareta, Catedrala Sf Stefan,  Piata Eroilor, etc   . Apoi stabatem Muntii Tatra cu peisajele lor frumoase. Sosire in capitala regiunii Malopolska .Cazare.

Ziua 2. Mic dejun. Vizitam vechea capitala a Poloniei asezata pe malul Vistulei . Vedem  Catedrala Wawelska unde sunt inmormantati marii regi ai poloniei, apoi vizitam  Castelul Wawel cu cele trei sectiuni.  Coboram apoi pe langa Biserica Sf Francisc, locul unde s-a rugat si Papa Ioan Paul al II lea si urmasul sau Benedict al XVI-lea. Vedem fereastra de unde a binecuvantat multimea si apoi ne indreptam spre Piata Centrala . Aici se afla cel mai mare muzeu subteran din estul Europei. Parterul vechilor cladiri din centrul orasului medieval se afla acum sub nivelul pietei si acolo sunt amenajate , la subsol pe aproximativ 4000 m2 incaperile asa cum erau ele odinioara.  Vedem apoi Turnul Vechii Primarii , Biserica Sfanta Maria, Universitatea Jagellona si Monumentul lui Mickiewicz .   Vizita in cartierul evreiesc al orasului.  Poate fi facut un tur cu trenuletul spre celebra fabrica a lui Oskar Schindler ( din filmul Lista lui Schindler ) .Timp liber pentru cumparaturi si plimbari .Cazare in Cracovia

CRACOVIA HORSES Panorama_1453 castEL-cracovia

Ziua 3 Mic dejun. Excursie la Auschwitz pentru a vedea lagarul nazist de aici. Apoi vom merge  la mina de sare le la Wieliczka. Uriasa exploatare de sare a fost inclusa pe lista ptrimoniului UNESCO in anul 1978. In exploatare inca din secolul al XIII –lea, este o marturie a muncii si a simtului artistic a generatii de mineri. Sute de statui, porticuri si alte figurine din  sare o transforma intr-u uriasa catedrala subterana.  Retur in Cracovia. Plimbare prin oras seara, pe langa Monumentul Grunwald care aminteste de marea victorie poloneza asupra cavalerilor teutoni, Barbacan , Poarta Sfantului Florian si a vechilor ziduri de aparare a orasului medieval, construite in vremea marilor amenintari mongole si tatare. Cazare in Cracovia.

Ziua 4 Mic dejun. Pornim spre tara.   Seara vom face o oprire la un restaurant cu  “gulash” in Ungaria.

 

Plecare    …………….     Pret  : 300 euro + 250 lei  ( grup minim 35 persoane )

 

Servicii incluse:  3 cazari cu mic dejun, hotel 3/4*, autocar, asistenta turistica

 

Servicii neincluse:   asigurare medicala, storno, intrari la obiective, taxe ghizi locali