Ziua I TIMISOARABEOGRAD- YAFFO- TEL AVIV – CEZAREEA- TIBERIAS

Plecare din Timisoara dimineata devreme cu autocarul spre Aeroportul Beograd .Formalitatile de imbarcare . Decolare spre Tel Aviv la ora 10.30 /ora Romaniei Sosire si intalnire cu reprezentantul local. Pornim spre Jaffo-vechi port al acestor tinuturi prin care au trecut fenicienii, persii, macedonienii, romanii ,arabii, turcii, francezii si englezii . Trecem pe promenada din centrul Tel Aviv-ului situate pe malul marii. Ne indraptam apoi spre Cezareea, locul in care se gaseau marele port , Hipodromul precum si ruinele palatului Regelui Herod .Vedem vechea Fortareata Cruciata. Facem o scurta pauza langa arcadele Apeductului urias construit cu tehnologia romana . Plecam apoi spre Galileea. In functie de timp vizita in Haifa la Grota lui Ilie din Biserica de pe Muntele Carmel si Gradinile Persane.Cazare si cina in Tiberias .

Tel_Aviv_Beach jerusalem_dome_of_the_rock_bw_1_78303500

Ziua II TIBERIAS – MUNTELE TABOR – CANA -NAZARETH – IORDANUL

Mic dejun. Imbarcare in autocar si mergem la Muntele Tabor spre locul unde a avut loc Schimbarea la Fata a lui Iisus. Pornim spre Cana Galilei, locul unde Iisus a facut prima Minune – a transformat apa in vin – Vedem biserca ce adaposteste doua din vechile vase in care Isus a infaptuit minunea si apoi ajungem in Nazareth, locul unde a trait Iosif si Maria si si-a petrecut copilaria Iisus. Vizitam Biserica Bunei Vestiri si casa lui Iosif Plimbare cu barca pe Marea Galileei. Ne intoarcem apoi la Yardenit, pentru botezul in raul Iordanului. Cina si cazare in Tiberias

Ziua III TIBERIAS- MUNTELE FERICIRII- CAPERNAUM – TABGHA – MADABA- MT. NEBO – AMMAN

Mic dejun .Mergem pe malul lacului numit “Marea Galileei” pentru a urca spre “ Muntele Fericirii “, locul unde se tin predicile de pe munte. Plecam spre Capernaum pentru a vizita vechea Sinagoga si casa unde a trait si predicat Iisus dupa ce a plecat din Nazareth, precum si casa lui Petru . Ne continuam drumul spre Tabgha pentru a vizita biserica unde a avut loc Miracolul inmultirii painilor si pestilor. Traversam frontiera in Iordania. Primul obiectiv in Iordania va fi  Madaba “orasul mozaicurilor” . Vedm aici Biserica Ortodoxa Sf. Gheorghe, cea care cuprinde mosaicul ce reprezinta cea mai veche harta a Tarii Sfinte, cu centrul la Ierusalim. Urcam pe Muntele Nebo (800 metri), de unde Moise a vazut Pamantul Fagaduintei. . Cina si cazare la hotel in Amman.

images israel__leaganul_religiilor__2013___-16088-4

Ziua IV AMMAN- PETRA –AMMAN

Mic dejun. Dimineata vom face un tur panoramic al orasului Amman : Citadela, cu perspective spre Amfiteatrul RomanTemplul lui Zeus, Palatul Omayazilor, Muzeul de Arheologie. Pornim spre  Petra Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul 1812 dupa o cautare de circa 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. Vom vedea defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple, morminte funerare. Ne vom opri în special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek şi Amfiteatrul. Petra a fost inclusă prin vot universal în anul 2007 în rândul noilor 7 minuni ale lumii antice şi moderne. Petra cu comorile ei reprezinta cea mai cunoscuta atractie turistica a Iordaniei. Părăsim Petra şi trecând peste Valea lui Moise, revenim la Amman. Cină şi cazare in Amman.

Ziua V AMMAN- QUMRAN – IERIHON – HOZEVA- IERUSALIM

Mic dejun. Traversam granita si ajungem la Qumran, locul in care au fost descoperite manuscrisele de la Marea Moarta. Urmatoarea vizita va fi in Ierihon pentru a vedea Asezamantul Romanesc din Ierihon si biserica in a carei curte se afla inca Dudul lui Zaheu..Urcam cu telecabina spre Pustiul Carantaniei si Muntele Ispitei unde se afla o manastire ce adaposteste locul in care Isus a petrecut cele 40 de zile. Vedeem apoi.Biserica Sf Gheorghe de la Hozeva. Ne continuam drumul spre Ierusalim.. Cazarea si cina la hotel in Betlehem/ Ierusalim.

Ziua VI BETHLEEM – IERUSALIM

Mic dejun. In Bethleem ajungem la locul nasterii Domnului Iisus. Aici vom vizita Biserica Nasterii Domnului, precum si “Grota Laptelui”. Continuam ziua cu o minunata panorama a vechiului Ierusalim si a moscheilor El Omar si El-Aksa cu cupola poleita in aur , vazute de pe Muntele Maslinilor. Vizita la Biserica Inaltarii, Biserica Pater Noster, scurta oprire la Biserica “Domnul a plans” (Dominus Flevit), unde Iisus a plans pierderea Ierusalimului si continuam prin Gradina Ghetsimani spre Biserica Tuturor Natiunilor. Coboram apoi spre locul in care se afla “Mormantul Maicii Domnului”. Vizita la Asezamantul Romanesc din Ierusalim Cazare si cina in Betlehem .

Ziua VII CETATEA IERUSALIMULUI

Mic dejun.. Intram intre zidurile Cetatii Ierusalimului prin Poarta Leilor. Vedem Biserica Sf. Ana si scaldatoarea de la Bethesda si apoi incepem “Drumul Crucii pe Via Dolorosa. Ultimul popas de pe acest drum va fi in Biserica Sfantului Mormant. Timp liber in Marele Bazar situat in apropierea bisericii. Mergem pe Muntele Sion, spre foisorul “Cina cea de taina”,la Mormantul Regelui David si la Biserica Adormirii Maicii Domnului . Vom sosi apoi la cel mai important loc al Iudaismului – Zidul de Vest sau Zidul Plangerii , sectiune a Marelui Templu ramasa din perioada lui Herod. Cazare si cina

Ziua VIII EIN KAREM – LOD – AEROPORT- BEOGRAD – TIMISOARA

Mic dejun. Vizita la Ein Karem, la locul unde s-a nascut Ioan Botezatorul . pentru a vedea Biserica Sf. Ioan . Aici, Maria din Nazaret a cautat-o pe verisoara sa, Elisabeta pentru a confirma Buna Vestire Popas la Lod in functie de timp la Biserica Sf Gheorghe Ne indreptam spre aeroport. Decolare spre tara la ora 14.00. Transfer la Timisoara cu autocarul.

highlights-israel-iordania-mare 19-telaviv-55844757-med_121

Pretul include:

 • 8 zile de excursie , 7 nopti cazare cu demipensiune la hoteluri 3/4*, 5 in Israel si 2 in Iordania
 • 2 nopti in Tiberias , 3 nopti in Betlehem/Ierusalim, 2 nopti in Amman
 • bilet avion Beograda – Tel Aviv – Beograd
 • transport cu autocar pe toata perioada sederii in Israel si Iordania
 • intrarile la obiectivele turistice incluse in program ( Capernaum, Mt. Tabor, Madaba, Mt Nebo, Petra )
 • ghid local vorbitor de limba romana
 • asistenta in aeroportul Ben Gurion la sosire si la plecare.
 • taxele de aeroport , bacsisul local , viza pentru Iordania , taxele de frontiera cu Iordania.
 • Asigurarea medicala ( persoanele peste 60 de ani platesc doar suplimentul de varsta)
 • Transfer cu autocarul din Arad si Timisoara la Beograd si retur

Pretul nu include:

 • Asigurarea storno
 • Alte intrari la obiective decat cele mentionate
 • Masa de pranz
 • Plimbarea cu barca pe Marea Galileei,
 • Alte cheltuieli personale
 • Telecabina din Ierihon spre Muntele Ispitei si Pustiul Carantaniei

NOTA:

 • categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel.

Autoritatile israeliene isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficienta  încredere . Orarul de zbor poate suferi modificari in functie de politica transportatorului aerian, fapt ce nu poate fi pus in seama  agentiei de turism.

Data de plecare : 22 aprilie 2015

 Pret :  990 euro + 100 lei