ZAKYNTHOS

zakynthos 4 Zakynthos_mapa Zakynthos1 ZAKYNTHOS 3

 

Soare, plaja, istorie si distractie sunt doar cateva din motivele pentru care trebuie sa vizitati Zakynthos. O destinatie turistica populara in primul rand pentru mediul natural excelent care include si Parcul National Marin, plaje uimitoare si peisaje luxuriante intalnite mai rar pe o insula greceasca. Este a treia insula ca marime intre Insulele Ionice si are o suprafata de 410 kmp, cu o linie de coasta de cca 123 km lungime. Relieful este variat: exista campii fertile in partea de sud-est, care se transforma lin in golfuri linistite si plaje de aur, in timp ce partea vestica a insulei este muntoasa, cu coline abrupte de-a lungul tarmului. Climatul bland, mediteranean si ploaia abundenta din sezonul hibernal dau nastere unei vegetatii dense. Ulei de masline, stafide, struguri, citrice reprezinta principalele produse. Insula are cca 35.000 locuitori.
In vreme ce Chios si Kos sunt asociate cu petrecerile, iar Rodos si Creta – cu familiile, Zakyntos este undeva intre ele. Majoritatea plajelor, oraselor, sunt localizate pe tarmurile din sudul si estul insulei, in vreme ce nordul si vestul sunt muntoase, cu coline cazand sute de metri in apele marii.
Zakynthos nu este numai atat , este un loc cu o istorie veche si lunga, un loc unde s-a creat cultura, un loc care va asteapta si va provoaca sa-l exploatati si sa-l descoperiti.

Laganas: este situata la 9 km vest de orasul Zakynthos fiind cea mai populara statiune de pe insula. Si-a luat numele de la „Lagines” (recipiente din lut folosite pentru apa, fabricate in zona). Satul se afla aproape de cea mai mare plaja de pe insula -5km- cu nisip pe intreaga lungime, ingusta dar bine amenajata, cu intrarea in apa foarte lina, iar sporturile nautice sunt restrictionate in zona deoarece face parte din Parcul Maritim National, anumite zone ale golfului fiind folosite de broastele testoase Caretta – Caretta pentru a-si depune ouale.
Daca esti in cautare de distractie atunci locul perfect este Laganas. Zona este binecunoscuta pentru varietatea de cluburi, baruri, restaurante si taverne situate la fiecare colt de strada.

Alykanas: este un sat traditional situat intr-o campie plina de plantatii de maslini la 17 km de capitala. Foarte aproape de o plaja frumoasa de nisip cu ape limpezi de cristal. Este un sat istoric deoarece in zona au fost descoperite in zona vase din perioada civilizatiei miceniene si tot acolo intalnim ruinele orasului antic Arcadia. Un loc potrivit pentru vizitatorii care vor sa combine vacanta cu liniste si relaxare.

Tsilivi: situat la 4 km de oras, satul Planos cu frumoasa plaja Tsilivi este o zona inconjurata de plantatii de maslini, portocali si lamai. Combinatia de ospitalitate a localnicilor si frumusetea naturala ofera o imagine si o senzatie magica vizitatorilor.

Kalamaki: cautati o statiune linistita, de familie pe frumoasa insula Zakynthos? Atunci una dintre cele mai renumite si potrivite este Kalamaki, situata in partea de sud a insulei la doar 5 km fata de capitala si 3 km fata de aeroport, cu o plaja lunga de nisip cu ape albastre aflata sub protectia  Parcului  National Marin deoarece este zona preferata a broastelor testoase Caretta Caretta (care sunt pe cale de disparitie ) de a-si depune pe timp de vara ouale in nisip. Magazine, restaurante, taverne, piscine, tobogane cu apa, calarie, mini golf, sporturi nautice si acvatice si multe alte activitati care va asteapta sa le descoperiti si sa va bucurati de ele.

Argasi: statiunea este defapt un sat frumos construit pe o campie verde intre munte si mare, situat la 4 km fata de capitala si 6 km fata de aeroport. Centrul comercial se afla pe strada principala a statiunii unde veti gasi o varietate de magazine, baruri, restaurante, supermarket-uri si altele, astfel incat este foarte usor de a gasi orice  doriti  în timpul sejurului dumneavoastra.

 

 

Cursa charter  Timisoara – Zakynthos – Timisoara
Zi de operare: luni
Perioada de operare: 8 iunie 2015 – 21 septembrie 2015
Compania aeriana: AEGEAN AIRLINES

decolare ora decolare aterizare ora aterizare numar zbor
Timisoara 18:35 Zakynthos 20:15 A3 4937
Zakynthos 16:15 Timisoara 17:50 A3 4936

 

SELECTIE HOTELURI :

Hotel Miro Imperial 4* AVION
Hotel Miro Imperial 4* AVIONGrecia Zakynthos, Vasilikos  DE LA 520 EUR, AI
Aparthotel Blue Waves 3* AVION
Aparthotel Blue Waves 3* AVIONGrecia Zakynthos, Laganas, DE LA 365 EUR, SC

Hotel Palazzo di Zante 4* AVION
Hotel Palazzo di Zante 4* AVIONGrecia Zakynthos, Vasilikos, DE LA 520 EUR, AI 
Hotel Planos Beach 3* AVION
Hotel Planos Beach 3* AVIONGrecia Zakynthos, Tsilivi, DE LA 410 EUR, AI
Hotel Zante Royal 4* AVION
Hotel Zante Royal 4* AVIONGrecia Zakynthos, Vasilikos, DE LA 520 EUR, AI

Studiourile Alex 3* AVION
Studiourile Alex 3* AVIONGrecia Zakynthos, Laganas,DE LA 305 EUR, SC 

Hotel Astir Beach 3* AVION
Hotel Astir Beach 3* AVIONGrecia Zakynthos, Laganas, DE LA 571 EURALL INCLUSIVE
Hotel Avalon 3* AVION
Hotel Avalon 3* AVIONGrecia Zakynthos, Zakynthos,DE LA 582 EUR,DEMIPENSIUNE
Hotel Best Western Zante Park 4* AVION
Hotel Best Western Zante Park 4* AVIONGrecia Zakynthos, Laganas, DE LA 551 EUR,DEMIPENSIUNE
Hotel Contessa 3* AVION
Hotel Contessa 3* AVIONGrecia Zakynthos, Argassi, DE LA 438 EUR,DEMIPENSIUNE
Hotel Galaxy Beach 3* AVION
Hotel Galaxy Beach 3* AVIONGrecia Zakynthos, Laganas, DE LA 551 EUR, ALL INCLUSIVE
Hotel Lesante Luxury 5* AVION
Hotel Lesante Luxury 5* AVIONGrecia Zakynthos, Tsilivi , DE LA 901 EUR,DEMIPENSIUNE
Hotel Mabely Grand 5* AVION
Hotel Mabely Grand 5* AVIONGrecia Zakynthos, Zakynthos, DE LA 498 EUR,  MIC DEJUN

Hotel Palatino 4* AVION
Hotel Palatino 4* AVIONGrecia Zakynthos, Zakynthos , DE LA 726 EUR, MIC DEJUN
Hotel Phoenix 3* AVION
Hotel Phoenix 3* AVIONGrecia Zakynthos, Zakynthos, DE LA 495 EUR, MIC DEJUN
Hotel Poseidon Beach 3* AVION
Hotel Poseidon Beach 3* AVIONGrecia Zakynthos, Laganas,  DE LA 578 EUR,  ALL INCLUSIVE
Hotel Strada Marina 3* AVION
Hotel Strada Marina 3* AVIONGrecia Zakynthos, Zakynthos , DE LA 623 EUR,  MIC DEJUN
Hotel Turtle Beach 3* AVION
Hotel Turtle Beach 3* AVIONGrecia Zakynthos, Agios Sostis, DE LA 458 EUR, ALL INCLUSIVE
Hotel Zante Palace 3* AVION
Hotel Zante Palace 3* AVIONGrecia Zakynthos, Tsilivi, DE LA 311 EUR, FARA MASA