Data:

                                RUSIA :   SANKT PETERSBURG  – MOSCOVA

 

Ziua 1  Transfer din Timisoara spre aeroportul Beograd pentru zbor spre Sankt Petersburg.  Sosire, transfer la hotel  3/4* si cazare  in Sankt Petersburg.

Ziua 2 Mic dejun.Istoria orasului de pe malul Marii Baltice incepe cu Tarul Petru cel Mare si arhitectul sau italian Trezzini. Vom vedea Palatul de Iarna in care se afla astazi  comorile Muzeului Ermitaj, bulevardul Nevsky, Monumentul lui Petru cel Mare – statuie ecvestra dezvelita in Piata Senatului in anul 1782, Fortareata  Petru si Pavel  Catedrala Sf. Isaac  care are una din cele mai mari cupole din lume, Catedrala Sf. Petru si Pavel– simbolul orasului, adaposteste cavoul Tarului Petru cel Mare si a altor imparati ai Rusiei, Piata Palatului – dominata de un monument unic, Coloana Alexandru, executata dintr-o singura bucata de granit rosu de Finlanda. Plimbare pe faleza fluviului Neva unde vom putea admira ridicarea si coborarea podurilor ce permit navelor sa traverseze orasul. Cazare in Sankt Petersburg. Vizita Muzeului Ermitaj cu ghid local. Cazare in Sankt Petersburg.

Ziua 3 Mic dejun. Dimineata vom merge in orasul Puskin (Tarskoe Selo), resedinta de vara a Tarinei Ecaterina a II-a, si a altor monarhi rusi . Complexul  arhitectural a fost adus la o uimitoare frumusete de catre diversi monarhi , dar a fost distrus partial in timpul celui de-al doilea razboi mondial . Aici pe langa parcuri, gradini, monumente, saloane , gasim replica   „Camerei de Chihlimbar” De aici a pornit familia tarului in ultima sa calatorie … Dupa pranz,  excursie la Petrodvoret, pe malul Golfului Finic, la Palatul de Vara  a Tarului Petru cel Mare. Se viziteaza  Palatul inspirat din modelul celui de la Versailles, magnificele cascade si fantani, Parcul Iubirii, etc Intoarcere la Sankt Petersburg , pentru cazare.

Ziua 4 Mic dejun. Vizite optionale la  Catedrala Sf Isac, Biserica Sf Petru si Pavel, eventual croaziera pe Neva . In jurul pranzului transfer la gara pentru imbarcatea in trenul de Moscova. Sosire si transfer la Hotel.

Ziua 5 Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic al oraşului Moscova care va include Piaţa Roșie, construită în sec. al XVI-lea de Ivan cel Groaznic, Catedrala Sf. Vasile şi Mănăstirea Novodevicii (intrarea nu este inclusă) cu zidurile sale crenelate şi colorate în roşu şi alb şi cupolele aurite. Mănăstirea cu 5 cupole este situată în apropierea Moscovei şi a fost construită de tatăl lui Ivan cel Groaznic, fiind denumită iniţial Catedrala Maicii Domnului din Smolensk, în semn de venerare a Icoanei de la Smolensk, despre care se spune că a fost pictată de însuşi Sfântul Luca. Turul va continua cu Piaţa Menezh, Bulevardul Ring, Strada Tverskaya, Strada Minskaya, Parcul Victory, Podul pietonal Bagration, Strada Noul Arbat, Catedrala Iisus Mântuitorul, Biserica Sf. Nicolae şi Strada Lev Tolstoy. Vom face apoi o plimbare cu metroul moscovit, un adevărat muzeu subteran, o impresionantă atracţie turistică datorită decorurilor spectaculoase şi unice ale fiecărei staţii, realizate de renumiţi sculptori ruşi, arhitecţi şi artişti. Cazare la Hotel

Ziua 6  Mic dejun. Astăzi vom continua explorarea capitalei ruseşti cu vizitarea Kremlin-ului, celebru complex arhitectonic şi istoric fortificat, situat în inima metropolei, mărginit de Râul Moscova (la sud), Catedrala Sf. Vasile şi Piaţa Roșie (la est) şi Grădinile Alexandru (la vest), care include 4 palate, 3 catedrale şi un impunător zid de incintă prevăzut cu 20 de turnuri. Fosta reşedinţă a ţărilor Rusiei şi reşedinţa oficială actuală a preşedintelui Rusiei, Kremlin-ul este un ansamblu arhitectural unic, care a început să fie construit în sec. al XV-lea. Vom admira Piaţa Catedralei – centrul Kremlin-ului, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, principala catedrală a Rusiei şi locul de încoronare a ţarilor Rusiei, un adevărat giuvaier al arhitecturii medievale ruseşti, numită “minune” datorită turlelor care dau senzaţia că plutesc în aer. Vom putea admira, Catedrala Bunavestire cu cele 9 cupole aurite şi fosta biserică privată a ţarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului Mihail – locul de înmormântare al ţarilor, faimosul Clopot al lui Ivan cel Mare care datează din sec. al XVI-lea şi Tunul Țar. După-amiază vă propunem o vizită opţionala la Galeriile Tretyakov – tezaurul naţional de artă al Rusiei şi unul dintre cele mai mari muzee din lume. Colecţia Galeriei este compusă în întregime din opere ruseşti şi este dedicată artiştilor care şi-au adus contribuţia la istoria artei ruseşti sau au fost în strânsă legătură cu ea.

Ziua 7 Mic dejun. Astazi vom vedea orasul Sergiev Posad– locul in care se afla cea mai importanta manastire a Rusiei. . Manastirea Sfanta Treime unde se afla moastele Sfantului Serghei din Radonej . De a lngul timpului , tarii si tarinele Rusiei si au adus aportul la dezvoltarea manastirii si a celorlalte biserici din oras: Biserica Sf Duh, Biserica Inaltarii , etc   Astazi zona centrala a orasului face parte din Patrimoniul UNESCO. Retur la Moscova, timp liber in zona centrala a orasului. Cazare Moscova.

 Ziua 8 Mic dejun . Vizita la Tsaitsino,  Dimitrie Cantemir a vandut proprietatea iar mai tarziu Tarina  Ecaterina a construit un Palat si un Parc demn de regalitatea rusa. Astazi putem admira Palatul restaurant dupa aproape 200 de ani de uitare . Spre seara  ne indreptam catre  aeroport pentru zborul spre Beograd. Transfer la Timisoara

 CAND SE VA PUTEA 🙂 

 

Servicii incluse:  7 cazari cu mic dejun, hotel 3-4*, autocar, bilet tren Sankt Petersburg – Moscova ,

taxa viza Rusia , transfer la aeroportul Beograd / dus- intors .

Servicii neincluse:   asigurare medicala, intrari la obiective, taxe ghizi locali la obiective in Rusia