Data: 08 Oct 2023
Pret: 1450 EURO + 250 LEI

 

 ANDALUSIA  – PORTUGALIA

 Ziua I Transfer cu autocarul la Aeroportul Budapesta pentru zbor spre Lisabona . Sosire si transfer la hotel.

 Ziua II  Mic dejun Tur panoramic de oras: Cartierul Belem cu celebrul turn ce strajuie de secole intrarea pe Raul Tejo- capodopera a stilului manuelin, Manastirea Hieronimitilor, Monumentul Descoperitorilor  , Cartierul Alfama dominat de Castelul Sf. Gheorghe , Piata Rosio, Piata Constitutiei, Piata Marchizului de Pombal  etc. Vizita in zona Oriente unde admiram realizarile lui Santiago Calatrava .  Timp liber in oras. Cazare in Lisabona.

  

 

 Ziua III  Mic dejun. Pornim astazi pe spre Atlantic ! Vedem Estoril si Cascais, statiuni celebre din apropierea capitalei,apoi ajungem  in final la Cabo da Roca… “locul unde se termina Europa”. Popas la Sintra si apoi revenim in oras cu o oprire la  Queluz pentru a vizita Palatul Regal. Timp liber in orasul vechi . Vizita la Catedrala si la Manastirea Madre del Dios .Optional concert de Fado  Cazare in Lisabona.

Ziua IV  Mic dejun.Plecare spre Manastirile Batalha si Alcobaca -locuri incarcate de istorie. Urmatorul popas va fi in Tomar pentru vizita la castelul construit de urmasii cavalerilor Templieri. Ultima oprire a zilei va fi la  Fatima. Vizita la Biserica Fecioarei Maria. Cazare in Fatima .

 

   

Ziua VI Mic dejun. Pornim spre Andaluzia cu palatele sale maure,  cu orasele pline de flori si istorie, un tinut  unde totul traieste in ritm de flamenco. Vom descoperi un tinut  luminos, plin de viata, cu trasaturi unice, urmare a celor 7 secole de ocupatie araba. Orase cu gradini,  verdeata, cu murmur al fantanilor, cu strazi pline de mister, cu “patio” pline de flori . In functie de timp popas in Faro. Sosire in Sevilla. Timp liber in centrul orsului , pe malul raului Guadalquivir.. Cazare in Sevilla.

Ziua VII Mic dejun. Vizitam: Catedrala, construita intre 1402 si 1506 pe amplasamentul vechii moschei din care s-a pastrat Turnul Giralda si Curtea cu portocali care servea musulmanilor pentru purificare inainte de rugaciune. Vedem apoi Alcazar ul, o alta capodopera bine conservata a stilului mudejar din oras. Piata Spaniei, Arhivele , vechea arena de coride precum si Isla de la Cartuja cu parcul de distractii ”Isla Magica” vor fi vazute rand pe rand.  Optional croaziera pe raul Guadalquivir  iar seara optional  spectacol de Flamenco

     

 

Ziua VIII  Pornim spre Granada  cu popas la Cordoba pentru a vizita Moscheea, cel mai adesea numita Mezquita Catedrala. Aceasta moschee face parte din monumentele esentiale ale arhitecturii musulmane si este capodopera absoluta a istoriei artei. Alcazarul ,moara de apa si gradinile ce il inconjoara amintesc de povestile Seherezadei . Vizitam apoi cartierul evreiesc, “Juderia”, trecand pe langa Puerta de Almodovar,..langa vechiul ghetto evreiesc . Traversam podul refacut dupa proiectul celui original ( roman) si ne imbarcam in autocar . Plecare spre Granada. Plimbare in centrul orasului. Cazare in Granada.

Ziua VIII Mic dejun, Vizitam Palatul Alhambra – considerat a fi palatul medieval arab cel mai bine conservat din lume. Remarcabil prin proportiile si prin eleganta structurilor sale, palatul este un superlativ al artei hispano-maura, dovada perfecta a rafinamnetului unei culturi ajunsa la apogeu. Continuam vizita cu Generalife si gradinile sale. Timp liber in oras pentru a vedea Catedrala si centrul orasului. Dupa amiaza pornim spre Malaga  . Cazare .

 

 

Ziua IX Mic dejun. Vizita in centrul istoric al orasului :    Tur de oras in Malaga: Catedrala, Fortareata ( Alcazaba), Plaza de Torro,  Muzeul Picasso, plaja Caleta, parcurile si gradinile orasului . Timp pentru pranz  pe malul marii .

Ziua X  Mic dejun . Plecam catre  aeroport . Zbor spre Budapesta.  Transfer la Arad/Timisoara.  .

 

      Plecare  8 octombrie  2023     pret aprox:  1450 euro + 250 lei    ( minim 35 pax )

 

PRETUL INCLUDE:

  • 10 zile/ 9 cazari la hotel de 3-4* cu mic dejun, transport avion + cu autocar, asistenta turistica

PRETUL NU INCLUDE :

  • Intrarile la obiectivele , bacsisurile , excursiile optionale ,  Asigurarea medicala si storno