Data: 11 Oct 2024
Pret: 1600 EURO + 250 LEI

 

 PORTUGALIA – ANDALUSIA  

 Ziua I Transfer cu autocarul la Aeroportul Budapesta pentru zbor spre Lisabona . Sosire si transfer la hotel in Lisabona.

 Ziua II  Mic dejun Tur panoramic de oras: Cartierul Belem cu celebrul turn ce strajuie de secole intrarea pe Raul Tejo- capodopera a stilului manuelin, Manastirea Hieronimitilor, Monumentul Descoperitorilor  , Cartierul Alfama dominat de Castelul Sf. Gheorghe , Piata Rosio, Piata Constitutiei, Piata Marchizului de Pombal  etc. Vizita in zona Oriente unde admiram realizarile lui Santiago Calatrava .  Timp liber in oras. Cazare in Lisabona.

  

 

 Ziua III  Mic dejun. Pornim astazi pe spre Atlantic ! Vedem Estoril si Cascais, statiuni celebre din apropierea capitalei,apoi ajungem  in final la Cabo da Roca… “locul unde se termina Europa”. Popas la Sintra si apoi revenim in oras cu o oprire la  Queluz pentru a vizita Palatul Regal. Timp liber in orasul vechi . Vizita la Catedrala si la Manastirea Madre del Dios .Optional concert de Fado.  Cazare in Lisabona.

Ziua IV  Mic dejun.Plecare spre Manastirile Batalha si Alcobaca -locuri incarcate de istorie. Urmatorul popas va fi in Tomar pentru vizita la castelul construit de urmasii cavalerilor Templieri. Ultima oprire a zilei va fi la  Fatima. Vizita la Biserica Fecioarei Maria. Cazare in Fatima .

 

   

Ziua V Mic dejun. Pornim spre Andaluzia cu palatele sale maure,  cu orasele pline de flori si istorie, un tinut  unde totul traieste in ritm de flamenco. Vom descoperi un tinut  luminos, plin de viata, cu trasaturi unice, urmare a celor 7 secole de ocupatie araba. Orase cu gradini,  verdeata, cu murmur al fantanilor, cu strazi pline de mister, cu “patio” pline de flori . In functie de timp popas in Faro. Sosire in Sevilla. Timp liber in centrul orsului , pe malul raului Guadalquivir. Cazare in Sevilla.

Ziua VI Mic dejun. Vizitam: Catedrala, construita intre 1402 si 1506 pe amplasamentul vechii moschei din care s-a pastrat Turnul Giralda si Curtea cu portocali care servea musulmanilor pentru purificare inainte de rugaciune. Aici este si mormantul lui Cristofor Columb. Acesta a deschis calea Spaniei catre bogatiile Americii si a facilitat colonizarea ulterioara . Vedem apoi Alcazar ul, o alta capodopera bine conservata a stilului mudejar din oras.  Gradinile palatului sunt de un rafinament extraordinar, sursa de inspiratie fiind cele din Granada.  Timp liber pentru pranz . Plimbare prin zona   centrala a orasului unde vom descoperi alte atractii locale. Seara optional  spectacol de Flamenco

     

Ziua VII  Mic dejun. Megem in Piata Spaniei. Trecem apoi pe langa vechea fabrica de tigarete din piesa “Carmen” , Celebrul hotel Alfonso al XIII lea,  Arhivele , Arena de coride precum si Isla de la Cartuja cu parcul de distractii ”Isla Magica” vor fi vazute rand pe rand.  Optional croaziera pe raul Guadalquivir . Timp liber . Cazare in Sevilla

Ziua VIII Pornim spre Granada  cu popas la Cordoba pentru a vizita Moscheea, cel mai adesea numita Mezquita Catedrala. Aceasta moschee face parte din monumentele esentiale ale arhitecturii musulmane si este capodopera absoluta a istoriei artei. Alcazarul ,moara de apa si gradinile ce il inconjoara amintesc de povestile Seherezadei . Vizitam apoi cartierul evreiesc, “Juderia”, trecand pe langa Puerta de Almodovar de langa vechiul ghetto evreiesc . Aici la Cordoba si a inceput activitatea Universitatea, una dintre cele mai vechi din lume , iar la cursurile sale puteau studia crestini, musulmani si evrei deopotriva. Traversam podul refacut dupa proiectul celui original ( roman) . Timp liber in oras . Plecare spre Granada.  Admiram orasul din cel mai frumos punt de belvedere si apoi mergem la cazare in Granada.

Ziua IX Mic dejun, Vizitam Palatul Alhambra – considerat a fi palatul medieval arab cel mai bine conservat din lume. Remarcabil prin proportiile si prin eleganta structurilor sale, palatul este un superlativ al artei hispano-maura, dovada perfecta a rafinamnetului unei culturi ajunsa la apogeu. Continuam vizita cu Generalife si gradinile sale. Timp liber in oras pentru  masa de pranz. Vedem apoi  Catedrala si cartierul Albaicin.  In functie de timp, vizita la Manastirea Cartuja .  Dupa amiaza pornim spre Malaga  . Cazare .

Ziua X  Mic dejun .Pornim spre Malaga. Vizita in centrul istoric al orasului :  Catedrala, Fortareata ( Alcazaba), Plaza de Torro,  Muzeul Picasso, plaja Caleta, parcurile si gradinile orasului . Timp pentru pranz . Continuam plimbarea prin oras.  Seara , transfer la  aeroport . Zbor spre Budapesta.  Transfer la Arad/Timisoara/ Lugoj.

 

      Plecare  11 octombrie  2024     pret :  1600 euro + 250 lei    

 10 locuri disponibile 

EARLY BOOKING , 31 IANUARIE , 1450 euro + 250 lei.

EARLY BOOKING , 15 FEBRUARIE  1550 euro + 250 lei

 

PRETUL INCLUDE:

  • 10 zile/ 9 cazari la hotel de 3-4* cu mic dejun, transport avion + cu autocar, asistenta turistica   ( bagaj 20 kg + bagaj de mana ) 
  • 3 cazari in Lisabona, 1 la Fatima, 3 la Sevilla, 2 la Granada

PRETUL NU INCLUDE :

  • Intrarile la obiectivele , bacsisurile pentru soferi, ghizi etc,  excursiile optionale ,  Asigurarea medicala si storno