Pret: 370 EURO + 200 LEI

PELERINAJ ÎN GRECIA

16-21septembrie 2020

 

Ziua 1Plecare cu autocarul din Jimbolia la ora 4, iar din Timișoara la ora 5. Tranzit.Cazare și cină înParalia/ Katerini.

Ziua 2Mic dejun. Închinare la Mănăstirea de la Suroti (moaștele Sf. Arsenie Capadocianul și mormântul Sf. Paisie Aghioritul). Deplasare la Tesalonic, închinare la Catedrala Sf. Dumitrie(moaștele Sf. M.Mc. Dimitrie Izvorâtorul de mir, Sf. Mc. Anisia Fecioara), BisericaSf. Sofia (cu moaștele Sf. Vasile al Tesalonicului).Plecare spreMănăstirile Panaghia Soumela (unde se află o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului pictată de Sf. Evanghelist Luca) și Panaghia Dovras (unde se află o parte din moaștele Sf. Ier. Luca al Crimeei). Cazare și cină în Paralia/ Katerini.

Ziua 3Mic dejun. Prima vizita a zilei va fi la Manastirea Efrem Sirul  apoi  se urcă la Manstirea Sf Dionisie de Olimp. Ne oprim in Valea Tembi la Schitul Sf. Paraskevi. Continuam drumul spre Nea Makri unde vom vizita  Manastirea Sf. Efrem cel Nou (cu moaștele acestuia).Seara cazare si cina in Atena.

Ziua 4 Mic dejun. Croazieră în Insula Eghina pentru vizită și închinare la Mănăstirea și moaștele Sf. Nectarie. Revenim în Atena și facem turul orașului, inclusivAreopagul, locul în care Sf. Pavel a ținut prima predică în Atena. Închinare apoi la  Catedrala Mitropolitană (ce adăpostește mai multe sfinte moaște) și la Biserica Ioan Kinigos ( cu moaștele Sf. Nicolae Planas)Cazare și cină în Atena.

Ziua 5 Mic dejun. Deplasare pe insula Evia.  Închinare la Mănăstirea Sf. Ioan Rusul( cu moaștele acestuia) din Prokopi. În funcție de timp, urcăm la Mănăstirea Osios David. Trecem din nou pe continent și ne închinăm laMănăstirea Kato Xenia (conține o parte din Brâul Maicii Domnului). Seara ajungem înParalia. Cazare și cină.

Ziua 6Mic dejun. Plecare spre țară, cu popas la Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul de la Serres.

 

Preț total: 370 de euro + 200 lei  – calculat la un minim de 40 participanți. Dacă vor fi mai puțini participanți, prețul va crește cu maxim 20 euro.

 

Plecare

Prețul include:transport cu autocar climatizat

5 cazări  cu mic dejun și cină

deplasări cu feribotul în Evia și Eghina

 Prețul nu include:

asigurarea medicală de călătorie