Data: 25 Mar 2024
Pret: 750 EURO + 250 LEI

 

PARIS- VALEA LOIREI- ELVETIA

Ziua 1  Plecare dimineata devreme din   Lugoj, Timisoara,Arad. Tranzitarea Ungariei. Popas in Salzburg pentru o scurta plimbare in centrul orasului Salzburg pentru a vedea Gradinile Mirabel, Podurile de peste Salzach, Casa lui Mozart, etc. Continuam drumul . Cazare in  Munchen.

Ziua 2  Mic dejun. Plecare spre  Zurich . trecem pe langa orasul Bregenz si pe langa Lacul Bodensee.  Vizita in orasul situate pe malul raului Lemmat. Vedem Primaria, Catedrala, zona comerciala de pe Bahnhofstrasse, etc Continuam traseul spre Basel. Popas in oras pentru a vedea Podul de Piatra, Primaria si Catedrala. Cazare in   Strasbourg.

Ziua 3 Vizitam in Strasbourg Catedrala, Palatul Rohan, Piata Kleber, Piata Guttebberg  din centrul istoric, cartierul Petit France si apoi zona Consiliului Europei, Parlamentului European, CEDO, etc. Ne indreptam spre Paris .Popas in Reims pentru a vizita Catedrala de incoronare a regilor Frantei. etc.Cazare in  Paris.

Ziua 4  Mic dejun. Tur panoramic de oras. Se pot vedea din autocar monumentele si locurile care au facut acest oras celebru.  Turnul Eiffel, Trocadero, Domul Invalizilor, Place Concorde, Palatele Luvru si Orsay, Notre Dame , Opera, podurile de peste Sena, cheiurile ,Arcul de Triumf etc. Dupa masa, excursie la Versailles pentru a vedea palatul si gradinile ce au dat maretie regilor Frantei de-a lungul timpului. Cazare in Paris

Ziua 5 Mic dejun. Vizita la Luvru, cel mai mare muzeu al lumii si apoi timp liber in Paris pentru a vedea unul cate unul locurile vazute cu o zi in urma din autocar. Plimbare in zona Montmartre pentru a admira Catedrala Sacre Coeur si apoi celebra piata Tertre de pe colina, acolo unde pictorii-urmasi a lui Picasso si a prietenilor sai de la inceputul veacului al douazecilea – inca picteaza zi de zi. Coboram apoi colina spre Moulin Rouge si Place Pigale, locurile celebre ale artistilor inceputului de secol XX. Cazare in Paris

Ziua 6 Mic dejun.Pornim spre Valea Loirei pentru a vedea cateva castele de referinta pentru aceasta zona superba:  Castelul Chambord, opera a discipolilor  lui Leonardo da Vinci , Castelul Blois, resedinta a regilor Frantei precum si Castelul Doamnelor : Chennonceau. Intraga zona situata intre raurile  Loira si Cher  are un farmec aparte. Sate medievale, gradini superbe, castele ascunse in largi domenii impadurite te imbie sa ramai cat mai mult…   Cazare in zona Montlucon/ Clermont Ferrat .

Ziua 7 Mic dejun. Plecare spre Geneva cu popas in Lyon,  capitala matasurilor din Franta. Vizitam centrul istoric inclus in patrimoniul UNESCO. Vedem Catedrala Saint Jean , podurile peste Saone si Rhon,  strazile vechi legate intre ele de pasaje si tuneluri, Palatul Bellecour, precum si forturile ce strajuiesc confluenta celor doua rauri. Continuam drumul spre Geneva. Vedem al doilea centru O.N.U. dupa New York, orasul cu cel mai inalt jet de apa din lume (145m). Vom admira: Catedrala Sf. Petru, Palatul Natiunilor, Portul, orasul vechi, etc Cazare in zona Geneva/ Annecy .

Ziua 8 Mic dejun. Plecare spre Berna cu popas la Lausanne pentru a vizita orasul vechi cu  Primaria, Catedrala din veacul al XII-lea si promeneda de pe malul lacului  Continuam traseul spre Berna , “unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii” (Goethe), oras ce trebuie strabatut pe jos pentru a-i descoperi farmecul medieval si pitoresc… Vedem orasul vechi cu stazile sale tipice: Spitalgasse,  Marktgasse, Kramgasse  unde a locuit Albert Einstein. Trecem pe langa celebrul “Turn cu ceas”  din varful caruia se semnalizeaza trecerea de la o ora la alta cu trei minute mai devreme si apoi ajungem la Catedrala Sf. Vincent . Seara sosire si cazare in Munchen.

Ziua 9 Mic dejun. Vizita in centrul orasului Munchen . Primaria, Palatul, Stachus, Catedrala.  Apoi plecare spre tara..

 

      Plecare:   25  martie 2024     Pret *: 750 euro + 250 lei  / 

 Pret Early Booking   31 oct 2023 /  700  euro + 250 lei 

*  LOCURI EPUIZATE/ LISTA DE ASTEPTARE 🙂

 

Pretul include:

transport cu autocar climatizat

8 cazari cu mic dejun hotel 3-4 *

asistenta turistica

 

Pretul nu include:

taxe intrari obiective turistice

asigurarea medicala si storno

excursiile optionale ( vaporas pe Sena  25 EURO , turnul Eiffel  35 EURO ,etc )

bacsis recomandat ghizi locali si soferi 15  EURO