Data: 19 Aug 2017
Pret: 850 EURO + 200 LEI

 

ROMA – NAPOLI – CAPRI – SICILIA – MALTA

Ziua I   Plecare dimineata devreme spre Italia. Scurt popas in Liublijana, capitala Sloveniei. Sosire seara si cazare in  Padova . In functie de timp, plimbare seara in centrul orasului

 

Ziua II Mic dejun.Ne indreptam spre ModenaVizita in centrul istoric cu elemente din Parimoniul UNESCO  : Domul , Turnul Ghirlandina, Piazza Grande, Palatul Ducal, Primaria , Muzeul Enzo Ferrari, etc. Urmeaza  o experienta italiana unica, vizitarea celor 2 fabrici si muzee ale celor mai importante supermasini italiene Ferrari & Lamborghini. Veti admira cele mai ravnite si scumpe masini italiene, veti urmari liniile lor de fabricatie, veti intelege istoria celor 2 branduri, o experienta o data in viata !  Traditia automobilistica in Modena mai are si alti reprezentanti: Pagani, De Tomasso, Maseratti . Dupa amiaza plecare spre  Roma. Cazare

ferrari lamborghini-museum

Ziua III Mic dejun :Roma. Tur pietonal de oras : Biserica San Pietro in Vincoli unde se afla lanturile Sfantului Petru si capodopera Moise de Michelangelo , Colosseumul, Forul roman, Calea Sacra, Arcul lui Titus, ,Arcul lui Constantin, Columna lui Traian din Forul aceluiasi imparat , Colina Capitoliului cu celebra  Piazza Campidoglio proiectata de Michelangelo,la care se ajunge urcand  Scara lui Castor si Polux, Piata Venetia, Monumentul Vittoriano, Via del Corso ,, Fontana di Trevi Piata Spaniei cu celebrele trepte ce duc la Biserica Trinita dei Monti. Timp liber .Cazare in Roma

piazza-san-pietro coloseum piazzadispagna500

Ziua IV Mic dejun. Vizita la Vatican si apoi in Catedrala San Pietro, cea mai mare biserica crestina a lumii. Plimbare pe jos prin Roma:  Piata Navona, Pantheonul, Biserica Santa Maria Sopra Minerva, etc. Dupa amiaza pornim spre Napoli . Trecem pe langa Monte Cassino, manastirea ce a devenit un simbol al distrugerilor provocate de razboi cat si a renasterii datorita credintei.  Inainte sa ajungem in zona marii metropole a sudului, vom vizita palatul regilor neapolitani  de la Casserta.  Seara plimbare in centrul orasului Napoli. Cazare in zona Napoli- Sorrento.

 7 CAPRI FOTOGRAFO napoli

Ziua V Mic dejun. Pornim la pas sa descoperim Napoli: Palazzo Nuovo de langa port,  Teatrul San Carlo, Galeriile Umberto I, Domul.  Privim silueta Castelului Sant Elmo de pe varful dealului si apoi vizita la Galeria Capodimonte sau la Muzeul de Arheologie.  Ne imbarcam pe nava rapida spre Insula Capri. Plimbare prin localitatea cu acelasi nume. Admiram Marina Grande, Faraglioni, Vila Krupp , gradinile cu flori si vilele ce pastreaza un farmec aparte. Insula a fost indragita inca din antichitate, imparatii romani aveau refugiul pe aceasta insula iar mai tarziu normanzii, spaniolii, francezii si in cele din urma turistii din toata lumea au invadat-o.  Spre seara vom merge sa vedem unul din cele mai cunoscute situri arheologice  romane. Tragedia din anul 79 en a facut ca Pompei-ul sa fie acoperit cu cenusa Vezuviului aproape doua milenii si apoi sa fie descoperit si prezentat lumii  alaturi de Herculanum. Vom vedea case si strazi aproape intacte sau reconstruite. Forumul, Teatrul, Temple si altele ni se prezinta pe rand. Cazare in zona Napoli- Sorrento.

 Ziua VI Mic dejun. Pornim spre Sicilia. Parcurgem coasta spre sud si vom traversa in insula la Messina. Cefalu- portul pescarilor atat de pitoresc va fi popasul nostrum inainte de a ajunge in Palermo. Cazare.

 Ziua VII Mic dejun. Tur de oras: Catedrala cu tezaurul , model de arhitectura bizantina, maura si normanda, Biserica Martorana cea impodobita de mozaicuri bizantine, Piata Praetoria, Capela Palatina, Palatul Normand.  Dupa amiaza vom merge la Monreale. Satul din apropierea orasului Palermo gazduieste una dintre cele mai fumoase catedrale normande din lume.  Construita de William in secolul XII, cu portile de bronz realizate de Pisano si cu mozaicurile splendide precum si cu motivele gotice adaugate de calugarii benedictini , catedrala isi primeste si astazi credinciosii pentru a le aduce pacea in suflete.  Privelistea asupra golfului si a vechiului oras este incantatoare. Cazare.

etna-1 agrigento

 Ziua VIII Mic  dejun. Pornim spre Agrigento cu ale sale temple cu un popas la Selinute pentru a vedea ruinele uriasului templu construit de cartaginezi aici ca sa strajuie marea spre sud. Sosire si vizita in cel mai vizitat loc al Siciliei. Valea templelor cu o serie de constructii ce par a sfida timpul, costruite de catre grecii din Rodos care au intemeiat aici  vechiul Akragas in veacul al VII-lea ien. Din cele zece temple dorice se pastraza cel mai bine Templul lui Jupiter, Templul Junonei, Templul lui Hercules si al Concordiei.  Cazare in zona Agrigento.

malta-2

 Ziua IX Mic dejun.   Pornim spre Catania cu un scurt popas la Enna, in mijlocul Siciliei. Urcam pe ultimul mare vulcan activ al Europei: Etna , printre gradinile verzi de lamai si portocali in  contrast cu lava neagra a vulcanului…. Admiram craterele si apoi coboram in Catania pentru un tur de oras: Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Manastirea St. Agata, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul Roman. Dupa amiaza sosim in Siracusa – marea rivala a Atenei. In orasul construit de catre corintieni in veacul al VIII-lea ien si cucerit de romani dupa 5 secole , in locul in care au trait Arhimede si Heron vom vedea  Teatrul Grec, Urecchio di Dionisio, Santuario Madona delle Lacrime, L’Isola di Ortigia si Domul. Cazare in  Siracusa.

malta-1 siracusa

 

 Ziua X Mic dejun. Program liber in oras  sau excursie optionala in Insula Malta – ultimul refugiu al Cavalerilor Ioaniti in fata otomanilor.  Traversare se face cu o nava rapida , iar in capitala insulei – La Valletta vom vedea  Fortificatiile medievale, Catedrala St. Giovanni cu superbele picturi ale lui Caravaggio, Gradinile Barrakka, precum si altele. Dupa amiaza  retur in Sicilia.  Cazare in  Siracusa

 Ziua XI Mic dejun. Plecare spre Bari cu un popas frumoasa statiune  Taormina. Vedem Teatrul Grec, precum si centrul cunoscutei asezari siciliene. Privim coasta Siciliei inspre sud pana departe si apoi vom traversa marea .  Seara sosire si cazare in Bari.

 Ziua XII Mic dejun. Vedem Biserica Sf Nicolae cu altarul sau sub care sunt inmormantate moastele sfantului, Catedrala, Promenada, Palatul Normand reconstruit de catre Frederic de Hohenstauffen, Pornim spre Bologna . Seara sosire si cazare in Bologna

 Ziua XIII Mic dejun. Vizita in centrul istoric: Piata Maggiore, Piata Nettuno , Bursa,  Catedrala San Petronio, Turnurile inclinate Asinelli si Garisenda, Biserica San Domenico. Plecare spre tara .

 

 

     pret: 850 euro + 200 lei            Plecare:  19 august 2017

 

 

Pretul include:

transport cu autocarul,

12 cazari cu mic dejun la hoteluri 3-4*

asistenta turistica

 

Pretul nu include:

intrarile la obiective

excursiile optionale la Capri 50 euro si Malta 135 euro

asigurare medicala si storno

alte cheltuieli