Data: 17 Aug 2023
Pret: 450 EURO + 250 LEI

Ziua I Plecare dimineata devreme  din Arad,   Timisoara, Lugoj.  Tranzitarea Serbiei, Bulgariei.  Seara cazare in Edirne.

Ziua II Mic dejun . Parcurgem peninsula Galipolli spre sud, prin locurile celebrelor batalii din primul razboi mondial . Traversam stramtoarea Dardanele – vechiul Hellespont – prin locul in care Xerxes a trecut spre Grecia, iar apoi Alexandru cel Mare spre Orient .

1 2

Vizita in cetatea Troia, Povestea incepe din uneltirile zeilor , iar apoi cu frumoasa Elena…. Vedem ruinele cetatii care a fost transpusa in povesti si legende de-a lungul a trei milenii. Dupa un scurt popas la coliba in care a stat Schliemann ( descoperitorul Troiei ) in timpul sapaturilor vom porni spre sud. Dupa un pranz ( optional ) in zona Bergama  pornim mai departe spre Kusadasi, trecand pe langa orasul  Izmir. Cazare si cina in Kusadasi , pe malul marii.

Ziua III Mic dejun. Timp liber, Plaja.

3 4

Ziua IV Mic dejun. Optional excursie la Milet, marea cetate ce a dat lumii nu mai putin de 90 de orase colonii pe tarmurile Mediteranei sau genii precum Thales, Anaxagora, Isodoros si altii.. Vedem Teatrul, Termele Faustinei construite in vrmea romanilor , Agora , Calea Sacra ce se intindea spre Didima, marele oracol. Tot spre oracol ne vom indrepta si noi, pentru a vedea locul in care Pithya prorocea viitorul oamenilor din Templul lui Apolo. Dupa pranz, pornim spre Bodrum, destinatie de vacanta si loc in care Cavalerii Sfantului Ioan de Ierusalim au construit Castelul Petronium.din ruinele Mausoleului din Halicarnas. Retur la Kusadasi.Plaja.

Ziua VII Mic dejun. Timp liber. Plaja Optional croaziera pe Marea Egee.

Ziua V Mic dejun.  Optional, pornim spre Pamukkale sau “cetatea de bumbac”. Alaturi de fenomenul natural care face ca stanca muntelui sa devina alba datorita izvoarelor calcaroase, se afla marea necropola antica, unde si astazi pot fi vazute mii de morminte. Tot aici , in vechea cetate Hierapolis , vom vedea Teatrul, Agora,Basilica , Plutonium, precum si locul in care a fost martirizat Sf Filip, Retur la Kusadasi.

5 6

Ziua VIII Mic dejun. Timp liber. Optional distractie acvatica / delfinariu, tobogane, etc la ADALAND

Ziua IX Mic dejun, Vedem azi cel mai mare si mai frumos oras al Asiei Minor din vremea romana: Efesul, oras de o uimitoare bogatie materiala si artistica. Vedem Bibloteca lui Celsius, Templul lui Adrian, Odeonul, Poarta lui Hercules, Agorele, Calea Sacra, Calea Curetilor, Marele teatru in care a predicat Aostolul Pavel catre Efesieni , Turnul Inchisorii in care a fost tinut aproape doi ani departe de furia multimii, , Casele Efesienilor bogati, Latrinele Publice, Casa Placerilor ,Zidul lui Lisimach si multe altele… Apoi, vom urca intr-un loc la spiritului si al pacii depline: In varful muntelui, la casa in care si-a petrecut ultimii ani ai vietii Fecioara Maria alaturi de Sf. Ioan. Dupa ce vom lua apa din Izvorul Sfant, vom trece  pe langa Templului Zeitei Artemis– una din cele sapte minuni ale lumii antice si ne vom indrepta  spre Istanbul , capitala a trei mari imperii . Dupa amiaza spre seara ajungem in oras, traversand Bosforul peste marele pod si apoi pe sub Apeductul lui Valens ce functioneaza partial si astazi. Cazare

7 8

Ziua X Mic dejun. Vizitam Moscheia Albastra, Moscheia lui Soliman Magnificul, Sfanta Sofia, Hipodromul, Zidurile Vechiului Bizant, Cornul de Aur , si apoi timp liber pentru croaziera pe Bosfor, cumparaturi in Marele Bazar si in zona comerciala sau vizite la Palatul Topkapi si Cisternele lui Teodosie. Cazare in Istanbul

Ziua XI Mic dejun. Plecare spre casa. Popas in Edirne pentru a vedea Moscheia Selimye, creatie a marelui arhitect Sinan si bazarul orasului din apropiere. Continuam drumul spre tara. Sosire spre dimineata in tara.

Plecare 17 AUGUST  2023   ( LOCURI EPUIZATE )     /    23 IULIE 2023 

Pretul include:

  • asistenta turistica
  • transport cu autocar
  • 9 cazari cu mic dejun hotel 3 *
  • 6 cine

Pretul nu include:

  • excursie la Pamukkale sau Bodrum+ Milet+ Didima  50 euro/pax
  • taxe intrari obiective turistice
  • asigurarea medicala
  • bacsis soferi, ghizi, ghizi locali, personal hotel, etc
  • croaziera pe Bosfor ( 15-20 EURO ), croaziera pe Marea Egee  ( 25 EURO )

PRET : 450 EURO + 250 LEI