Data: 30 Oct 2024
Pret: 300 EURO + 300 LEI

ISTANBUL

Ziua I  Plecare din Timisoara, Lugoj, Caransebes,Orsova,  Drobeta Tr .Severin  seara . Se trece granita pe la Calafat. Se traverseaza Bulgaria .

New Picture 8 SOLIMAN SI HUREM

Ziua II : Intram in Turcia si  vizitam  prima capitala europeana a Imperiului Otoman, Edirne.  Vedem zona arheologica, centrul orasului cu case in stil otoman si apoi Moscheia lui Selim,construita de cel mai mare architect al Imperiului Otoman, Mimar Sinan.  Ca o ultima mare creatie a sa, criticii sai spun acesta aproape a atins perfectiunea cu aceasta realizare .  Dupa amiaza sosire si cazare in Istanbul. In functie de timp optional  vom face seara  o croaziera pe Bosfor cu plecare de langa Podul Galata , din Cornul de Aur. Vedem ambele maluri ale celebrei stramtori  cu frumoasele palate , vile , parcuri si alte cladiri impresionante .

SOLIMAN grand-bazaar-kapali-carsi

Ziua III Mic dejun. Plimbare pietonala prin vechea capitala a trei mari imperii . Vedem astazi  Primaria, Moscheia Sehzade, Apeductul lui Valens ,Moscheia lui Suleyman Magnificul, Moscheia Albastra, Sfanta Sofia, Hipodromul, si Muzeul de Arheologie . Timp liber pentru, cumparaturi .Marele Bazar cu cele 4000 de magazine ale sale ofera cumparatorilor o uriasa varietate de produse traditionale sau din alte zone ale lumii. Bazarul Egiptean adaposteste de cateva sute de ani mirodeniile aduse din toata lumea si oferite spre vanzare. Langa Bazarul Mirodeniilor se afla Moscheia Noua si Gara Sirkeci, locul de sosire al celebrului tren Orient Express.  Plimbare pe sub Marea Marmara, plecand cu metroul de la Aksaray (malul european) la Kadikoy (malul asiatic) Cazare in Istanbul.

Ziua IV  Mic dejun. Vizita la Cisternele lui Teodosie , uriasa realizare arhitecturala a inginerilor romani care asigura apa pentru un oras intreg, apoi la Palatul Topkapi .  Timp liber pentru plimbare in zona Pietei Taksim pe strada Istiklal si in cartierul Galata , la poalele turnului construit de genovezi. Sugestie: Vizita  la Palatul Dolmbahce, ultima resedinta a sultanilor otomani construita in stilul baroc cu influente otomane . Cazare in Istanbul.

Ziua V  Mic dejun. Plecare spre tara. Sosire seara tarziu .

 

Plecare:           30 OCTOMBRIE  2024 

Pret :  300 EURO + 300 LEI   

                                                              

           

 

             Pretul include:                                       Pretul nu include:

asistenta turistica                                                 croaziera pe Bosfor  20 euro

transport cu autocar                                            taxe intrari obiective turistice

3 cazari  cu mic dejun hotel 3 * sau 4*            asigurarea medicala,

bacsis soferi/ ghizi/ ghizi locali, etc

( recomandat 10  euro )

ACTE NECESARE :  OBLIGATORIU PASAPORT VALABIL MINIM 6 LUNI,

..