Data: 16 Oct 2023
Pret: 1000 EURO + 450 LEI

                                                    ISRAEL / Pelerinaj in Tara Sfanta  

Ziua I     BUDAPESTA- TEL AVIV –YAFFO – CEZAREEA – HAIFA – TIBERIAS

Plecare  din  Lugoj , Timisoara si Arad   dimineata  devreme cu autocarul spre aeroportul Budapesta. Formalitatile de imbarcare . Zbor spre Tel Aviv . Primul obiectiv al zilei va fi  vechea cetate Jaffo-vechi port al acestor tinuturi prin care au trecut fenicienii, persanii, macedonienii, romanii ,arabii, turcii, francezii si englezii. Plecam apoie Cezareea pentru a vedea fortareata  cruciata, marele apeduct din vremea romanilor  precum si locul in care se intindea odinioara cel mai modern port al antichitatii. Urmatorul obiectiv va fi  Haifa. Vizitam Grota lui Ilie din  Biserica Manastirii  Stella Maris de pe Muntele Carmel  Vedem frumoasele Gradini Persane de la Haifa si Centrul Bahai. Cazare in Tiberias .Cina.

Ziua  2    TIBERIAS- CANA -NAZARETH -MUNTELE FERICIRILOR 

Mic dejun . Plecare  spre  Cana Galilei, locul unde Iisus a facut prima Minune – a transformat apa in vin – Vedem biserica ce adaposteste doua din vechile vase in care Isus a infaptuit minunea si apoi ajungem in Nazareth, locul unde au trait Iosif si Maria si si-a petrecut copilaria Iisus. Vizitam Biserica Bunei Vestiri si locul in care se gasea odinioara casa  lui Iosif. Coboram spre malul lacului Kinneret  numit si “Marea Galileei” pentru a ajunge pe “Muntele Fericirilor“ Aici este  locul unde se tin predicile de pe munte .  In functie de timp, plimbare optionala cu barca pe Marea Galileei.  Ne intoarcem seara pentru cina la restaurantul hotelului in Tiberias .Cazare

                        

Ziua 3    TIBERIAS –  MUNTELE TABOR –  IORDANUL – BETHLEHEM

Mic dejun. Pornim spre Muntele Tabor,  locul unde a avut loc Schimbarea la Fata a lui Iisus. Urcam muntele pentru o vizita la biserica construita aici. Ne indreptam apoi spre Capernaum locul unde a trait si predicat Iisus dupa ce a plecat din Nazareth . Vedem aici  vechea Sinagoga , ruinele vechii asezari  precum si casa lui Petru . Ne continuam drumul spre Tabgha pentru a vizita biserica cladita pe locul unde a avut loc Miracolul inmultirii painilor si pestilor. Optional masa de pranz. Ne indreptam apoi spre sud pe Valea Iordanului .  Dupa ce primim binecuvantarea in locul special amenajat pe malul raului ultima vizita a zilei va fi la  Manastirea Sf Gherasim. Cazare in Bethlehem. Cina la restaurantul hotelului .

Ziua 4     HOZEVA- IERIHON –QUMRAN- MAREA MOARTA

Mic dejun. Pornim spre Hozeva pentru a vedea in Valea Cheritului  Biserica Sf Gheorghe –locul unde se afla Moastele Sfantului Ioan Iacob de la Neamt.   Intram apoi in Ierihon– cel mai vechi oras din lume. Vedem locul in care se gasea odinioara  Dudul lui Zaheu. Urcam cu telecabina spre Manastirea de pe Muntele Ispitei de la marginea Pustiului Carantaniei (optional) .Coboram apoi spre Qumran (vechiul Centru al Esenienilor), locul unde au fost descoperite manuscrisele de la Marea Moarta. Timp de baie si relaxare la Marea Moarta. Seara revenim in  Bethlehem. Cazare si cina

Ziua 5    BETHLEHEM – IERUSALIM

Mic dejun. Suntem in Bethlehem, locul nasterii Domnului Iisus. Aici vom vizita Biserica Nasterii Domnului, Biserica Sf . Ecaterina precum si “Grota Laptelui”. Continuam  ziua cu o minunata panorama a vechiului Ierusalim  vazuta de pe Muntele Maslinilor.  Vizita la Biserica Inaltarii,  Biserica Pater Noster, apoi  la Biserica “Domnul a plans” (Dominus Flevit), locul unde Iisus a plans pierderea Ierusalimului si continuam prin Gradina Ghetsimani spre Biserica Tuturor Natiunilor. Coboram apoi spre locul in care se afla “Mormantul Maicii Domnului”. Retur in Bethlehem pentru  cina .

Ziua 6    CETATEA IERUSALIMULUI

Mic dejun. Intram intre zidurile Cetatii Ierusalimului prin Poarta Leilor,  pentru ca sa ajungem la  Biserica Sf. Ana, unde se afla scaldatoarea de la Bethesda.  Incepem  “Drumul Crucii . Dupa ce vedem opririle de pe Via Dolorosa, ajungem  la Biserica Sfantului Mormant. Vizita la Sfantul Mormant . Timp pentru rugaciune  apoi timp liber in Marele Bazar  situat in apropierea bisericii.  Dupa pranz mergem  pe Muntele  Sion, spre  casa lui Marcu in care  a avut loc “Cina cea de taina”.Vedem apoi  Mormantul Regelui David si  Biserica Adormirii Maicii Domnului . Vom cobora apoi  la  cel mai important loc al Iudaismului – Zidul de Vest  sau Zidul Plangerii , sectiune a Marelui Templu  ramasa din perioada lui Herod. Timp liber in centrul commercial Mamilla. Cazare si cina in Bethlehem

Ziua 7    BETHLEHEM-  SF SAVA – CAMPUL PASTORILOR 

Mic dejun. Vizita la Manastirea Sf Teodosie si apoi la Manastirea Manastirea Sf Sava din “Pustiul Iudeii”. si apoi in functie de timp la Manastirea   Sf Teodosie . Continuam  ziua cu o vizita pe Campul Pastorilor la biserica de aici. Timp pentru pranz in Bethlehem.

Ziua 8  BETHLEHEM-  SF SAVA – AEROPORT TEL AVIV- BUDAPESTA TIMISOARA

Mic dejun.Tur panoramic de oras al Tel Aviv ului si apoi poposim in Jaffo.  Seara zbor spre Budapesta. Transfer cu autocarul la Arad si Timisoara si Lugoj.

 

Data de plecare  :  16 OCTOMBRIE  2023     PRET : 1000  EURO + 450 LEI           

 

Pretul include:

 

 • 8 zile,  7 nopti cazare cu demipensiune la hoteluri 3-4*
 • 2 nopti  in  Tiberias , 5 nopti in Betlehem
 • bilet avion  spre  Tel Aviv si retur
 • transport cu autocar  pe toata perioada sederii in Israel;
 • intrarile la obiectivele turistice incluse in program ( Capernaum, Tabor,  Biserici )
 • ghid local vorbitor de limba romana
 • asistenta in aeroportul Ben Gurion la sosire si la plecare., taxele de aeroport ,bagaj 20 kg.
 • Transfer la aeroport  si  retur cu autocarul din Lugoj, Timisoara si Arad.

 

               Pretul nu include:

 • Alte intrari la obiective decat cele mentionate
 • Plimbarea cu barca pe Marea Galileei, Alte cheltuieli personale , masa de pranz
 • Asigurarea medicala si Asigurarea storno., Bacsisul local  35 EURO

                           

 NOTA:

 • categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel.
 • pasaport obligatoriu valabil 6 luni

Autoritatile israeliene isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficienta încredere .

Orarul de zbor poate suferi modificari in functie de politica transportatorului aerian, fapt ce nu poate fi pus in seama agentiei de turism.