Data: 05 Nov 2016
Pret: 350 Euro + 200 lei

                                                          HRAMUL SFANTULUI NECTARIE

 THESALONIKI –SUROTI – INSULA EVIA –ATENA –INSULA AEGINA –PELOPONEZ – PATRAS –IOANINA –METEORA –RILA

                                                 

Ziua I  Plecare din  Timisoara din fata Bisericii Nasterea Sf.Ioan Botezatorul Calea Sagului

dimineata  devreme.Tranzit. prin Serbia,Bulgaria Sosire si cazare in zona Thessaloniki– Paralia

Ziua II     Mic dejun. Plecare spre Thessaloniki, cel mai mare si mai frumos oras al Macedoniei. Vizita la Biserica  Sf. Dumitru , patronul spiritual al orasului . In continuare vedem Sf Sofia, Sf Grigore Palama  , Statuile lui Alexandru Macedon si a tatalui sau Filip al II-lea , Arcul lui Galerius, Rotonda, Turnul Alb, Agora, Portul si faleza cu strada Nikis, Vechile ziduri de aparare bizantine, etc. Vizita la Manastirea Sf.Ioan Evanghelistul de la Suroti unde se afla mormintul Parintelui Paisie Aghiritul si moastele Sf.Arsenie Capadocianul  si la Manastirea Sf. Anastasia Romana (cu moastele sfinte capul si piciuorul) si Sf Teona din Loc Vasilichi .  Sosire si Cazare  Paralia

 Ziua III    Mic dejun. Plecare spre Insula Evia. Vizite pe traseu la Manastirea Dionisios de Olimp si  Kato Xenia (Bratul amicii domnului ,Icoana facatoare de Minuni A Maicii Domnului Xenia –Straina)Traversare cu feryboatul din portul Glyfa spre Insula Evia. Vizita la  Manastirea Cuviosul David inchinare la Sf. Cap al Cuviosului David si mormintul Parintelui Iacov Tzalikis , vom ajunge la Biserica  Sf Ioan Rusu din Prokopi.       Cazare  la  Manastire

Ziua  IV Timp pentru rugaciune la racla Sf. Ian Rusu .Plecare din Insula Evia pe traseu – vizita la Manastirea Makrimali ,vizita la Manastirea Sf Efrem cel Nou din Nea Makri si ne indreptam spre capitala Geciei – Atena. Facem un tur de oras  pentru a vedea Parlamentul, Templul lui Zeus, Stadionul Olympic, Academia, Biblioteca, Universitatea, pietele Omonia si Syntagma, Platul Zappion, Arcul lui Adrian, si pe langa celelalte  unica Acropolis , edificiu ce a fost ridicat pentru eternitate….  Aici pot fi vazute Propileele, Templul Atenei, Parthenonul,   Erechteionul si Cariatidele . Admiram Atena din cele mai frumos punct al ei-  Areopagul, locul in care Sf. Pavel a facut prima minune in Atena.. Coboram apoi la poalele Areopagului si ne indreptam spre Mitropolie.Timp liber pentru cina  in cartierele traditionale ale orasului: Plaka si Monastiraki. Cazare in Atena.

Ziua V   Mic dejun  dimineata devreme. Plecare  spre portul Pireu  pentru traversarea  cu ferybotul in  Insula Aegina . Vizita la Bisericia Sf. Nectarie (Chilia Sf Nectarie,Biserica Veche timp de rugaciune si inchinare la mormintul Sfintului )  Timp liber in orasul port Aegina pentru pranz .  Revenim in Atena dupa amiaza si continuam vizitarea orasului. Cazare in Atena.

Ziua VI   Mic dejun. Plecare  spre Peloponez  trecem pe linga locul celebrei batalii de la Salamis si pe linga frumoasa statiune  Loutraki pentru a urca sa  vizitam  Manastirile  S f .Gherasim si  Sf. Patapie izbavitorul de cancer .Oprire in zona Istmului Corint  ,traversam Canalul de Corint,  legatura  intre  apele Marii Egee si  Marea Ionica. Urmam malul golfului Corint  urcam si vizitam  Manastirea Megalo Spileo aflata la poalele Muntelui Chelmos .. Seara cina si cazare la Rodini  .

 Ziua VII  Mic dejun.   Patras :vizita la Catedrala Sf.Apostol Andrei, unde se gaseste crucea pe care a fost martirizat  si Sf. Cap al Ap.Andrei  ocrotitorul Romaniei . Plecam apoi spre Ioanina. Vizita in oras. Seara cazare la Kalambaka.

 Ziua  VIII   Mic dejun. La Kalambaka, relieful zonei , de o frumusete deosebita se imbina extraordinar cu atmosfera creata aici de  vechile manastiri construite cu sacrificii uriase in varfurile stancilor si astfe ia nastere un fenomen unic in lume .Meteora este in totalitate pamint sfint loc zidit de Dumnezeu si fiecare stinca si pestera a fost sfintita de o mltime de cuviosi aceti care s-au rugat pentru intregul pamant Vizite la Manastirile Marele Meteor, Sf Varlaam , Sf Stefan. ,Russano in functie de programul de functionare .Vizita la un atelier de Icoane bizantine din zona ,servirea masei de prinz si ne indreptam apoi spre Valea Tembi unde oprim la  Schitul Sf Paraskevi sapat in stinca vindecatoare de ochi  . Sosire seara  cazare in Paralia .

 Ziua IX 2 Noiembrie  Mic dejun Plecare din Grecia spre Bulgaria .Vizita la  Manastirea Rila (Ioan de Rila )  cea mai mare si una dintre cele mai frumoase si mai vechi manastiri din aceasta tara . Tranzit  prin Bulgaria si Serbia . Sosire in tara seara tarziu .

              Pret *: 350 euro + 200 lei           Plecare 5 noiembrie  2016

* pret calculat la un minim de 40 participanti la excursie.

 

Pretul include:§       transport cu autocar climatizat§       8 cazari  cu mic dejun§       Ferry  Aegina, Evia, Kefalonia, Corfu

§     Asistenta religioasa ( preot )

Pretul nu include:§     taxe intrari obiective turistice§     asigurarea medicala§     alte excursii optionale