Pret: 250 euro + 100 lei

Budapesta – Cracovia

 

Ziua 1 Dimineata devreme pornim din Drobeta Tr. Severin , Lugoj, Timisoara spre Budapesta. Tur panoramic de oras: Vom vedea de pe malurile Dunarii cladirea Parlamentului,-o bijuterie arhitecturala in stil neogotic, Podul cu Lanturi,Podul Margareta,Podul Libertatii, Podul Elisabeta , Baile Gelert, Bastionul Pescarilor, Castelul Huniazilor, Palatul Regal , Citadela ,Parcul Orasenesc, Piata Eroilor cu monumentul Milenium si Muzeul de Arta , Basilica Sf. Stefan, , Biserica Mathias Rex, bulevardele cu cladiri elegante de la sfarsitul veacului al XIX-lea si inceputul de secol XX., etc. Seara optional croaziera pe Dunare cu cina. Cazare in Budapesta.

Budapest PARLAMENT BUDAPEST

Ziua 2 Mic dejun. Pornim spre Cracovia cu o oprire pe malul Dunarii la Esztergom, vechea capitala a Ungariei. Vedem catedrala – prima catedrala si cea mai mare biserica din Ungaria, constuita de catre regele Stefan I . Dup ace admiram panorama Dunarii ne reluam drumul spre Polonia. Cazare.in capitala regiunii Malopolska.

CRACOVIA HORSES BARBACAN

Ziua 3. Mic dejun. Vizitam vechea capitala a Poloniei asezata pe malul Vistulei . Vedem Catedrala Wawelska unde sunt inmormantati marii regi ai poloniei, apoi vizitam Castelul Wawel cu cele trei sectiuni. Coboram apoi pe langa Biserica Sf Francisc, locul unde s-a rugat si Papa Ioan Paul al II lea si urmasul sau Benedict al XVI-lea. Vedem fereastra de unde a binecuvantat multimea si apoi ne indreptam spre Piata Centrala . Aici se afla cel mai mare muzeu subteran din estul Europei. Parterul vechilor cladiri din centrul orasului medieval se afla acum sub nivelul pietei si acolo sunt amenajate , la subsol pe aproximativ 4000 m2 incaperile asa cum erau ele odinioara. Vedem apoi Turnul Vechii Primarii , Biserica Sfanta Maria, Universitatea Jagellona si Monumentul lui Mickiewicz, Timp liber pentru masa de pranz, cumparaturi. Vizita in cartierul evreiesc al orasului. Poate fi facut un tur cu trenuletul spre celebra fabrica a lui Oskar Schindler ( din filmul Lista lui Schindler ) Cazare in Cracovia

Wieliczka-color castEL-cracovia

Ziua 4 Mic dejun. Vizita la mina de sare le la Wieliczka. Uriasa exploatare de sare a fost inclusa pe lista ptrimoniului UNESCO in anul 1978. In exploatare inca din secolul al XIII –lea, este o marturie a muncii si a simtului artistic a generatii de mineri. Sute de statui, porticuri si alte figurine din ceara o transforma intr-o uriasa catedrala subterana. Retur la Cracovia. Optional excursie la Auschwitz pentru a vedea lagarul nazist de aici. Retur in Cracovia. Timp liber. Plimbare prin oras seara, pe langa Monumentul Grunwald care aminteste de marea victorie poloneza asupra cavalerilor teutoni, Barbacan , Poarta Sfantului Florian si a vechilor ziduri de aparare a orasului medieval, construite in vremea marilor amenintari mongole si tatare. Cazare in Cracovia.

SISSI GODDOLO goDOLLO 2

Ziua 5 Mic dejun. Pornim spre tara cu un popas langa Budapesta , la Goddolo unde se afla un castel ce a fost odinioara resedinta imparatesei Elisabeta de Habsburg sau Sissi cum a fost alintata de catre supusi. Vizitam castelul si parcul si apoi ne indreptam spre casa.

 

Plecare 13 aprilie Pret : 250 euro + 100 lei ( grup minim 35 persoane )

 

Servicii incluse: 4 cazari cu mic dejun, hotel 3-4*, autocar, asistenta turistica

Servicii neincluse: asigurare medicala, storno, intrari la obiective, excursii optionale, taxe ghizi locali