Data:

Porneste pe Drumul Matasii si descopera culorile Asiei Centrale!

Asia Centrala: Kazahstan – Tadjikistan – Uzbekistan

ALMATY – DUSHANBE – KHUJAND – TASHKENT – URGENCH – KHIVA – BUKHARA – SAMARKAND

La hotarul dintre Orient si Occident, intre intinderea falnicilor munti Ural, imensitatea teritoriului Rusiei si al Marii Caspice, se afla cateva dintre tarile cele mai vechi ale continentului asiatic, tari a caror istorie este strans legata de legendarul drum al matasii, peste care s-au succedat unele dintre cele mai puternice imperii ale umanitatii. E timpul sa le cunosti istoria bogata, ascunsa in negura timpului si sa afli povestile despre caravane si negustori incarcati cu marfuri scumpe, mirodenii si matasuri.

14031032210 14036091020

Kazahstan, tara care se intinde pe o suprafata vasta in nordul si centrul Eurasiei, este a noua tara din lume dupa aria teritoriului si cea mai mare dintre tarile fara iesire la mare. Tadjikistan este un stat interior, predominant alpin, in care vechile rute ale Drumului Matasii incorporeaza unele dintre cele mai fascinante peisaje, care asigura o incursiune intr-o era prospera. Uzbekistansau “tara domurilor albastre”, un adevarat paradis al celor pasionati de istorie si arheologie, o destinatie care fascineaza prin amabilitatea localnicilor, diversitatea si multitudinea obiectivelor turistice.

“Calatoria de aur catre Samarkand” incepe cu versurile poetului englez James Elroy Flecker, care descrie aceste tinuturi.

8A903BB5-BCDC-4931-9779-17D1F423C326_mw1024_mh1024_s 15. Registan Square - Samarkand