Data: 28 Jul 2024
Pret: 1250 EURO+200 LEI

ANGLIA – SCOTIA – IRLANDA

 

Ziua I Plecare din Lugoj,  Timisoara si Arad  spre  Nurenberg .  Sosire seara si cazare.

 

Ziua II Mic dejun. Vizita in Nurenberg. Castelul, Casa lui Albrecht Durer, Catedrala, Primaria, zidurile medievale, podurile, etc. Continuarea traseului spre Koln, capitala Renaniei. Vizita  la Dom , locul in care conform traditiei se afla racla cu ramasitelor  celor trei magi , si apoi timp liber in zona centrala.  Cazare zona Koln.

 

Ziua III Mic dejun. Vizita in Aachen, vechea capitala alui Carol cel Mare.  Catedrala de incoronare a regilor franci,  primaria, Teatrul, etc . Pornim spre Londra. Imbarcare pe ferryboat la Calais si traversam spre Dover- adevarata poarta maritima si rutiera a Angliei . Sosire si cazare la Londra.

 

Ziua IV Londra : Mic dejun, tur panoramic de oras. Vom parcurge traseul celor mai importante monumente, castele sau muzee: Picadilly Circus, Trafalgar Square cu statuia Amiralului Nelson,  Covent Garden, Leicester Sguare, Pall Mall , Palatul Buckingham, simbol al regalitatii britanice, Palatul Westminsler, sediul guvernului englez de aproape 1000 de ani si Westminster Abbey, una din cele mai mari manastiri in stil gotic din Evul Mediu, Cladirea Parlamentului, structura gotica cu peste 1000 de camere, de langa care vegheaza celebrul Big Ben, care din 1858 anunta ora exacta, Victoria Street, Catedrala Sf. Paul, , Tower Bridge

 

Ziua V Mic dejun. Mergem astazi la cel mai faimos castel din Anglia ,Castelul Windsor, resedinta de baza a suveranilor britanici ce se inalta semet deasupra Tamisei pe o stanca de calcar pentu a vedea castelul situat pe malul Tamisei  si oraselul ce-l inconjoara. Vizita in Oxford. Vom vedea colegiile vechi si Catedrala,  una din cele mai vechi din Marea Britanie, datand din sec. al XIII–lea. Urmatoatarea oprire va fi la cel mai mare domeniu privat din Anglia. Palatul Blenheim este asezat in mijlocul uni parc urias, fiind resedinta lui Winston Churchill, al X lea duce de Marlborough. Retur la Londra

 

Ziua VI Mic dejun. Vizita la British Museum, unde colectiile sale aduna anual milioane de vizitatori, Plimbare prin zona exclusivista a resedintelor ministrilor britanici ( Downing Street ) , pe malul Tamisei , pe langa Teatrul Globus – locul reprezentatiilor lui Shakespeare . Alte optiuni ar fi  vizita Muzeul de Ceara “Madam Tussaud” si Planetarium sau un “shopping “ pe Oxford Street sau de ce nu, la magazinul Harrods. Dupa amiaza, vizita la  Turnul Londrei

 

Ziua VII Mic dejun. Pornim spre Stratford – upon – Avon, oras ce isi pastraza inca atmosfera vremurilor celui mai vestit fiu al sau – Shakespeare – cu casele sale jumatate din lemn, cu magazinele si restaurantele traditionale. Urmatorul popas va fi la Warwick pentru a vizita Castelul Warwick, locul de resedinta a celor mai puternice familii engleze. Desi prima constructie a fost distrusa, s-au pastrat turnurile din secolul al 14-lea. Urmatoarea vizita  va fi la Chester. Cel mai fascinant oras tudorian din tinutul deluros ce margineste Tara Galilor. Importanta asezare in vremurile romane , acum cunoscut pentru sirurile duble de magazine si trotuare acoperite, asezate una peste alta. Cazare in Liverpool.

 

 

Ziua VIII Mic dejun. Liverpool, orasul natal al trupei Beatles, locul unde se afla cea mai mare Catedrala anglicana din Marea Britanie, terminata in 1978. Vizitam Muzeul Liverpool sau Galeria de arta Walker precum si  Cheiul reamenajat. Ne indreptam spre York, un oras cu ziduri romane, strazi medievale, cu un pitoresc tur normand, cu un pub si o ceainarie la fiecare pas, cu York Minster, cea mai mare catedrala din tara construita timp de 250 ani, locul unde a fost incoronat imparatul Constantin cel Mare si dupa opt secole de istorie romana, a fost ocupat de vikingi . Urmatorul popas il vom face la Durham, unde deasupra raului Wear si a orasului vechi se inalta maiestuos Catedrala, una din cele mai frumoase din Europa, si Castelul, singura fortareata nordica nepradata. cazare  in zona  Newcastle.

 

Ziua IX Mic dejun. Sosim la Edinburgh. Incepem sa descoperim orasul numit  “Grande Dame” sau “Atena Nordului”. Trecem pe Princes Street, inima orasului apoi parcurgem “Royal Mile” , vizitam Castelul, insemn al orasului, cetate care pastreaza bijuteriile coroanei si Holyroodhouse, astazi  resedinta  a casei britanice, ce exista din 1128. Aici Regina Scotiei – Maria, a suportat cu demnitate cei 19 ani de inchisoare. Dupa pranz pornim spre Stirling, considerat a fi capitala de drept a Scotiei, oras cu strazi intortocheate si pavaje medievale si cu Castelul, care pare parca crescut pe stanca inalta de 77 m, resedinta regilor Stuart . Ne indreptam apoi spre Glasgow,. Cazare

 

Ziua X Mic dejun. Optional pornim spre Highlands, zona inalta a Scotiei,pe langa cel mai inalt varf al Scotiei :Ben Nevis. Parcurgem un traseu de vis printre munti si celebrele lacuri scotiene numite  Loch. Poate cel mai cunoscut dintre ele este Loch Ness in care se presupune ca traieste celebrul monstru Nessie. Popas in Fort Williams. Vedem  Castelul Urquhart, odinioara unul dintre cele mai mari din Scotia. Vom parcurge malul lacului in speranta ca ni se va arata monstrul si vom ajunge in Inverness, portul din zona Nordica a scotiei, adevarata poarta maritima. Ne intoarcem spre Glasgow trecand pe langa o serie de castele ale clanurilor vechi scotiene sau manastiri parasite.  Cazare in Glasgow.

 

Ziua XI Mic dejun. Vizita in zona centrala a celui de-al doilea oras ca marime al Marii Britanii pentru a vedea Catedrala – singura catedrala medievala care a scapat de distrugeri, Galeria de Arta, a doua galerie dupa Tate Gallery din Londra. Pornim spre Cairnryan , de unde ne imbarcam spre Belfast- capital Irlandei de Nord. Timp liber in zona centrala.  Cazare.

 

Ziua XII Mic dejun. Vizita in oras. Muzeul Ulsterului, etc . La pranz plecare spre capitala Irlandei-Dublin. Sosire in oras . Vizita in centrul orasului  si apoi nu vom rata celebra zona a pub-urilor Temple Bar .Cazare in Dublin.

 

Ziua XIII Mic dejun. Vizita in Dublin. Tur de oras. Catedrala Sf Patrick, Castelul Dublin, Universitatea Trinity College etc Timp liber in zona centrala. Transfer la aeroport pentru zborul  spre Budapesta la 19.40 . ( cei care au ales varianta cu zbor la retur ) Seara vom  trece spre Tara Galilor cu ferrybotul. Din Hollyhead ne indreptam spre zona Liverpool/ Shrewsburry  .Cazare.

 

Ziua XIV Mic dejun. Plecam spre  Canterburry, capitala ecleziastica a Angliei, dominata de Catedrala unde arhiepiscopul Thomas Becket a fost asasinat. Vizita in Catedrala si apoi ne indreptam spre Dover pentru a traversa Canalul spre continent. Cazare`in zona orasului Lille.

 

Ziua XV  Mic dejun. Pornim spre Luxemburg. Vizita in centrul orasului: Piata Armelor, Piata Primariei, Palatul Ducal, Piata Constitutiei,Catedrala, Cornisa, etc  Continuam treseul spre Munchen. Cazare

 

Ziua XVI Mic dejun. Tur de oras in Munchen: Palatul Nymphenburg, Poarta Stachus, Primaria Noua , Bisericile si strazile comerciale. Plecare spre tara .

 

 Plecare  vara 2024 …. 🙁

PRET   : 1650 euro + 250 lei             

    

  

 

Optiune retur avion Dublin/ Budapesta / transfer la Arad si Timisoara (extra  150 euro )

 

Pretul include : transport autocar, 15 cazari cu mic dejun, hotel 3/4* , ferry boat, 

 

Pretul nu include :asigurarea medicala si  storno, intrarile la obiective, excursiile optionale, bacsis soferi ( aprox 20 euro )