KUSADASI

Ziua I Plecare la ora 16.00 din Timisoara, Lugoj, Caransebes, Severin. Tranzitarea, Serbiei, Bulgariei.

Ziua II Sosire in Turcia , Parcurgem peninsula Galipolli spre sud, prin locurile celebrelor batalii din primul razboi mondial . Traversam stramtoarea Dardanele – vechiul Hellespont – prin locul in care Xerxes a trecut spre Grecia, iar apoi Alexandru cel Mare spre Orient .Cazare in Cannakkale.

1   2

Ziua III Mic dejun. Vizita in cetatea Troia, Povestea incepe din uneltirile zeilor , iar apoi cu frumoasa Elena…. Dupa un scurt popas la coliba in care a stat Schliemann in timpul sapaturilor vom porni spre Pergam, pe frumoasa Riviera a Maslinilor. Sosim in orasul Bergama unde vedem vechea Biserica a Apocalipsei ridicata pe structura Templului lui Serapis si apoi vizitam Asclepionul, vechi templu al medicinei in antichitate. Teatrul, baile, luminatoarele lunare, baile cu plante, Via Tecta, etc. Vedem apoi de la distanta marele teatru din Acropola Pergamului. Dupa un pranz ( optional ) in oras pornim mai departe spre Kusadasi, trecand prin Izmir.Cazare

Ziua IV Mic dejun. Timp liber, plaja.

Ziua V Mic dejun. Pornim sa vedem cel mai mare si mai frumos oras al Asiei Minor din vremea romana: Efesul, oras de o uimitoare bogatie materiala si artistica. Vedem Bibloteca lui Celsius, Templul lui Adrian, Odeonul, Poarta lui Hercules, Agorele, Calea Sacra, Calea Curetilor, Marele teatru in care a predicat Aostolul Pavel catre Efesieni , Turnul Inchisorii in care a fost tinut aproape doi ani departe de furia multimii, , Casele Efesienilor bogati, Latrinele Publice, Casa Placerilor ,Zidul lui Lisimach si multe altele…   Apoi, vom urca intr-un loc la spiritului si al pacii depline: In varful muntelui, la casa in care si-a petrecut ultimii ani ai vietii Fecioara Maria alaturi de Sf. Ioan. Dupa ce vom lua apa din Izvorul Sfant, vom porni pe langa Templului Zeitei Artemis– una din cele sapte minuni ale lumii antice, spre ruinele marii biserici construite de catre Imparatul Iustinian deasupra mormantului Sfantului Ioan. Aici, printre ruinele uriasei biserici vom descoperi locul mormantului.Ne vom intoarce apoi cu sufletul plin inapoi la cazare.

3 4

Ziua VI Mic dejun. Plaja.

Ziua VII Mic dejun. Optional excursie la Milet, marea cetate ce a dat lumii nu mai putin de 90 de orase colonii pe tarmurile Mediteranei sau genii precum Thales, Anaxagora, Isodoros si altii.. Vedem Teatrul, Termele Faustinei construite in vrmea romanilor , Agora , Calea Sacra ce se intindea spre Didima, marele oracol. Tot spre oracol ne vom indrepta si noi, pentru a vedea locul in care Pithya prorocea viitorul oamenilor din Templul lui Apolo.   Dupa pranz, pornim spre Bodrum, destinatie de vacanta si loc in care Cavalerii Sfantului Ioan de Ierusalim au construit Castelul Petronium.din ruinele Mausoleului din Halicarnas. Retur la Kusadasi.

5   6

Ziua VIII Mic dejun. Optional, pornim spre Pamukkale sau “cetatea de bumbac”. Alaturi de fenomenul natural care face ca stanca muntelui sa devina alba datorita izvoarelor calcaroase, se afla marea necropola antica, unde si astazi pot fi vazute mii de morminte. Tot aici , in vechea cetate Hierapolis , vom vedea Teatrul, Agora,Basilica , Plutonium, precum si locul in care a fost martirizat Sf Filip, Retur la Kusadasi.

Ziua IX Mic dejun, Pornim spre Istanbul , capitala a trei mari imperii . Dupa amiaza spre seara ajungem in oras, traversand Bosforul peste marele pod si apoi pe sub Apeductul lui Valens ce functioneaza partial si astazi. Cazare si timp liber pentru o plimbare in zona centrala a orasului.

7 8

Ziua X Mic dejun. Vizitam Moscheia Albastra, Moscheia lui Soliman Magnificul, Sfanta Sofia, Hipodromul, Zidurile Vechiului Bizant, Cornul de Aur , si apoi timp liber pentru croaziera pe Bosfor, cumparaturi in Marele Bazar si in zona comerciala sau vizite la Palatul Topkapi si Cisternele lui Teodosie. Cazare in Istanbul

Ziua XI Mic dejun. Plecare spre casa. Popas in Edirne pentru a vedea Moscheia Selimye, creatie a marelui arhitect Sinan si bazarul orasului din apropiere. Continuam drumul spre tara. Sosire spre dimineata in tara.

Plecare 17 august 2015

Pretul include:                                                       

  • asistenta turistica
  • transport cu autocar
  • 9 cazari cu mic dejun hotel 2-3 *
  • 7 cine

Pretul nu include:

  • excursie la Pamukkale sau Bodrum   35 euro/pax
  • taxe intrari obiective turistice
  • asigurarea medicala

PRET : 360 EURO + 200 LEI