GRECIA  :  CORFU – PELOPONEZ- ATENA

Ziua 1  Plecare din Arad / Timisoara seara. Tranzit.

 Ziua 2 Sosire in Igoumenitsa. Traversare cu ferry in Corfu. Cazare . Timp liber.

 Ziua 3 Mic dejun. Vizită în Corfu ,la Biserica unde sunt adapostite moaştele Sf. Spiridon  apoi la Biserica ce poarta numele  Împărătesei Teodora a Bizanţului. Plimbare prin zona centrala , prin Piata  ce poata urmele trecerii Italienilor si a englezilor in arhitectura sa. Vedem puternicele ziduri ale cetatii ce strajuia portul si a fortaretei mai noi de pe varful dealului.  Vedem apoi Manastirea Paleokastritsa. Timp liber, plaja.

 paleokastritsa  lefkada

 

Ziua 4 Mic dejun.  Traversam Marea Ionica inapoi pe continent si ne indreptam spre sud. Vizitam pitorescul oras Lefkada, cel ce da numele insulei . Pornim pe langa mare spre sud, spre Golful Corint. Traversam marele pod Rio –Antirio si ajungem in Patras. Vizita la Catedrala Sf Andrei, unde sunt moastele sfantului.  Cazare la Rodini, pe malul marii.

patras1 patras-bridge

 Ziua 5 Mic dejun. Primul popas va fi la Manastirea Mega Spileo. Continuam drumul prin Peloponez, pe langa Argos si Micene. Poposim apoi in Nafplio, fosta capitala a Greciei pentru o scurta perioada pentru a admira frumusetea golfului, a livezilor nesfarsite de portocali, a fortificatiilor construite de venetieni sau pentru a savura o delicioasa inghetata in oras. Teatrul Epidauros este urmatorul obiectiv al zilei. Canalul Corint, cel ce strabate istmul cu acelasi nume situat langa vechea cetate a Corintului este una dintre marile realizari ale ingineriei moderne in Grecia. Vedem din acest punct  atat apele Marii Egee cat si ale Marii Ionice. Vizita la Manastirea Sf Patapie de la Loutraki.  Seara sosire in  Atena. Cazare.

 nafplio 2  Nafplio_town

 Ziua 6  Mic dejun. Opţional croaziera in Insula Aegina pentru vizita la Biserica Sf. Nectarie , precum si la Templul zeitei Atena-Afaia . Timp liber in orasul port Aegina. Revenim in Atena si incepem turul de oras pentru a vedea Parlamentul, Templul lui Zeus, Stadionul Olympic, Academia, Biblioteca, Universitatea, pietele Omonia si Syntagma, Platul Zappion, Arcul lui Adrian, si pe langa celelalte  unica Acropolis , edificiu ce a fost ridicat pentru eternitate….  Aici pot fi vazute Propileele, Templul Atenei, Parthenonul,   Erechteionul si Cariatidele , precum si Muzeul. Admiram Atena din cele mai frumos punct al ei-  Areopagul, locul in care Sf. Pavel a facut prima minune in Atena.. Coboram apoi la poalele Areopagului si ne indreptam spre Mitropolie.  Timp liber in cartierele traditionale ale orasului: Plaka si Monastiraki

 Herodes Atticus athens_temple_of_zeus

  Ziua 7 Mic dejun. Vizita la Manastirea Sf Efrem cel Nou din Nea Makri  si apoi pornim spre insula Evia.  Popas la Manastirea Sf Ioan Rusu din Prokopi.In functie de timp vedem manastirea Cuviosul David. Trecem din nou pe continent si vedem Manastirea Kato Xenia.Seara ajungem in Kalambaka. Cazare .

greece_athens_ancient_agora nafplio1

 

Ziua 8 Mic dejun. Meteora.  Relieful zonei , de o frumusete deosebita se imbina extraordinar cu atmosfera creata aici de  vechile manastiri construite cu sacrificii uriase in varfurile stancilor si astfe ia nastere un fenomen unic in lume . Vizite la Manastirile Marele Meteor, Sf  Varlaam sau Sf Stefan.  Poposim in Valea Tembi , la Schitul Sf Paraskevi si apoi ajungem in Paralia. Cazare Timp liber.

paleokastritsa 2  meteora-03

Ziua 9   Mic dejun. Plecare spre Thessaloniki, cel mai mare si mai frumos oras al Macedoniei – loc in care vom vedea Statuile lui Alexandru Macedon si a tatalui sau Filip al II-lea , creatorul armatei cu care fiul sau a cucerit lumea, Arcul lui Galerius, Rotonda, Turnul Alb, Agora, Portul si faleza cu strada Nikis, Vechile ziduri de aparare bizantine, Biserica Sf. Dumitru ,Sf Sofia, Sf Grigore Palama etc. Vizita la Manastirea de la Suroti si in functie de timp vizita la manastirea Sf Anastasia. Plecare spre tara.  Sosire in timpul noptii.

   

                          Pret *: 330 euro + 100 lei           Plecare  18 septembrie

              

* pret calculat la un minim de 40 participanti la excursie.

 

Pretul include:

  • transport cu autocar climatizat
  • 7 cazari  cu mic dejun
  • Ferry spre Corfu si retur , Ferry din Evia
  • Asistenta turistica

 

Pretul nu include:

  • taxe intrari obiective turistice
  • asigurarea medicala
  • Croaziera spre insula Egina (30 euro)
  • alte excursii optionale